måndag 27 juni 2016

Bokveckan

I slutet av maj ordnades den numera traditionella bokveckan här på Hjulsbroskolan. Vi hade ett möte med Bokrådet strax innan för att förbereda inför veckan: göra affischer, klippa tipskuponger och stämpla bokbytarbordbiljetter.
 
 
Under veckan ordnades olika aktiviteter kopplade till läsning och böcker. Vi hade hela skolan läser, där alla, oavsett vilket ämne de hade just då, läste en stund på samma tid.
 
Varje dag hade vi också "dagens barnboksfigur", där vi satte upp fem stycken bilder, ledtrådar, runt om på skolgården. Utifrån bilderna skulle man gissa vilken figur som efterfrågades. Svaret lades i en postlåda. Den klass som var mest aktiv och lagt i flest rätta svar under veckan fick en liten belöning. Här nedan ser du tre av fem bilder som var uppsatta en av dagarna. Bilderna skulle få eleverna att tänka på Karlsson på taket.
 
 
 
 
 
Det skrevs också dikter och ritades bokmärken under veckan. Bokmärkestävlingen är nu en riktig tradition. Alla bokmärken som ritas sätts upp i biblioteket och så får eleverna rösta på det bokmärke de tycker är finast. Rösterna räknas ihop och en vinnare per årskurs utses. Dikterna läser Bokrådet och väljer ut en vinnare på lågstadiet och en på högstadiet.
 
På fredagen hade vi bokbytarbord. Alla elever får ta med sig en eller flera böcker som sedan kan de byta mot nya böcker från bokbytarbordet.

 

Under veckan sattes också nya läsande förebilder upp. Alla i personalen fick berätta varför de gillar att läsa. Bilderna sitter uppe vid ingången, på en plats där eleverna passerar varje dag på väg till och från matsalen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar