söndag 17 juni 2012

Rožupes bibliotēka - bilder från ett lettiskt bibliotek

Nästan all personal på Hjulsbroskolan åkte till Riga i slutet av förra veckan för att besöka vår vänskola i Rožupe. Vi fick träffa nuvarande rektorn och en av skolans tidigare rektorer. De berättade om skolan och vi fick ställa frågor. Jag var naturligtvis intresserad av att veta om det fanns något bibliotek på skolan. Det fanns inget bibliotek i skolbyggnaden, men det låg ett "kommunbibliotek" (eller vad man kallar det där) i en annan byggnad som även rymde ett dagis och ett internat.

Beståndet på vuxenavdelningen såg ganska så trist ut med många gamla böcker, men barnavdelningen såg desto roligare ut. Några kändisar fanns allt i hyllorna som du kan se på bilderna här nedanför.

En del av barnavdelningen

Hyllan med böcker översatta från svenska. Astrid Lindgren dominerade...Dagbok för alla mina fans verkar vara populära hos lettiska barn också. Första och andra delen fanns i alla fall. De andra kanske var utlånade?

Biblioteket lånade även ut läromedel

Tidskriftsavdelningen

Vuxenavdelningen. Här såg det lite dammigt och mossigt ut...
Biblioteket har en hemsida, som du hittar om du klickar här. Av fotogalleriet att döma verkar det hända väldigt mycket på biblioteket. Om du är intresserad av att veta vad som kan hända på ett lettiskt bibliotek kollar du in bilderna här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar