tisdag 12 juni 2012

Nytt av Ingelin Angerborn

Snart kommer Ingelin Angerborns nya bok Månfågel. Så här skriver förlaget om den:


Bild lånad av Rabén & Sjögren
Det kom inget mer brev. De väntade och väntade, men förgäves. Brevlådan förblev tyst och tom och oron knöt sig i Vendelas mage. Hade det varit för sent, trots allt?

Det börjar med ett brev. Det där brevet Vendela skriver en kväll när hon känner sig ensammast i världen. Allt är så orättvist. Gabriel bryr sig inte om henne, mamma finns inte mer och till råga på allt har bästa kompisen Minna flyttat till London. Vendela vet inte riktigt varför, men hon tar med sig brevet ner till ån och stoppar in det mellan två stenar vid strandkanten. Kanske kommer någon att hitta det där. Någon som också känner sig ensam och behöver en vän.

Och det dröjer inte länge innan Vendela får svar. Men vem är det egentligen som svarar? Är det Minna som skojar? Eller är det konstiga Cornelia, som har flyttat in i lägenheten under? Eller är det någon helt annan, någon som inte alls hör hemma i Vendelas värld? Någon från en annan tid ...


Undra om den kommer bli en lika stor framgång som Rum 213? Som toppar utlåningsstatistiken för vårterminen och som har lånats 48 gånger sedan den köptes in till skolbiblioteket förra året. Det ska i alla fall bli väldigt spännande att läsa den!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar