onsdag 21 december 2011

Luciabasar på Hjulsbroskolan

Förra veckan, på Luciadagen, hade vi vår årliga Luciabasar på skolan. Under kvällen kan föräldrar och andra besökare njuta av luciatåg, titta på femmornas julshow, handla en massa fint som eleverna har tillverkat, gå tipspromenad som skolbiblioteket anordnar, och ta lotter för att vinna fina priser. En stor del av de pengar som kommer in under kvällen går till en skola i Lettland. I år utökades programmet under kvällen med boktips - en form av julklappstips som vi valde att kalla det. Elever från 2:an och 3:an var med och tipsade om bra böcker som man kan ge i julklapp. Programpunkten blev riktigt populär, det kanske är något att satsa på inför kommande år också. Här är en bild från kvällen:
Veckan innan träffades bokrådet för att förbereda inför luciabasaren: göra skyltar, skriva tipspromenadfrågor och skylta och göra fint i biblioteket. Här pysslas det för fullt:

Alla i bokrådet fick också välja ut en bok som de ville ge som julklappstips. Tipsen finns uppsatta i biblioteket, så här fint blev det:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar