torsdag 1 december 2011

Dags att öppna första luckan...

Idag är det den 1 december och då är det ju dags att plocka fram adventskalendrarna. Här på Bokhjulet kommer vi ha en form av adventskalender - varje dag fram jul ger vi ett boktips.

Och i första luckan finns...
Familjen Monstersson : min vän Boris

Min vän Boris av Mats Wänblad och Pelle Forshed

Det här är en rolig och spännande bok för dig som precis har börjat läsa. Den handlar om Ebba, som har fått en ny kompis, Boris Monstersson. De ska gå och spela fotboll men Boris får inte vara med för Ebbas kompisar, för han är ju en kille. Ebba och Boris går istället hem till Boris och där träffar de hans mamma som blir glad om hon kan skrämma barn. Boris pappa sover i en kista och så har de en stor hund som heter Mysis. Ebba trivs väldigt bra hemma hos Boris och vill gärna fortsätta leka med honom. Det ska komma fler böcker om familjen Monstersson. Den andra delen heter Monstermaskerad och kommer i januari nästa år.

Du vet väl att du kan söka efter vilka böcker som finns på skolbiblioteket? I Hjulsbroskolans bibliotekskatalog hittar du alla böcker som finns i biblioteket och kan se ifall de är utlånade eller står på hyllan. Om boken är utlånad kan du reservera den, då behöver du ditt lånekortsnummer och din pinkod.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar