onsdag 18 januari 2017

Sarah Sheppard besökte tvåorna

Sarah Sheppard skulle ha kommit till oss redan förra läsåret, när eleverna gick i ettan, men då hon fick förhinder blev besöket framskjutet. Eleverna hade förberett besöket noga genom att läsa hennes böcker och också genom att skriva egna faktatexter om rådjur.

Utifrån en tankekarta fick de sammanställa den fakta de hittade i de källor de jämförde. Minst två källor skulle användas. Den ena källan var Sarahs bok Rut och Rocky rådjur. I par skrev de sedan en faktatext i NE berätta. Till texten skulle en bild infogas. Eleverna fick en repetition i hur man hittar bilder som man får använda. Till sist skrev eleverna en källförteckning.


När Sarah kom började hon att berätta om sig själv, att hon är författare och illustratör och att hon skriver faktaböcker. Hon skriver om sådant som hon själv tycker är kul. Eftersom hon inte går i skolan längre får hon ju inte lära sig några nya saker och då är det bra att skriva om sådant som hon vill lära sig mer om.

Eleverna hade en massa frågor som hon svarade på. Vi fick bland annat veta att hon har skrivit tretton böcker och att hon ibland illustrerar andras böcker. Hon ville bli veterinär när hon var liten. Hon började sin författarbana genom att skriva en bok om dinosaurier eftersom hon kunde så mycket om ämnet, sedan dess har hon fortsatt att rita och skriva eftersom hon tyckte att det var så roligt.

 
Sarah visade eleverna hur man ritar hajar och så visade hon en äkta fossil från en spinosaurus!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar