måndag 2 mars 2015

Julboken och jullovsbingo


Under jullovet erbjöds elever i år 1 och år 2 att delta i Julboken. Om man var med skulle man läsa två böcker under lovet och skriva om dem i ett häfte. Alla som lämnade in fick välja en bok som pris. För att ytterligare öka intresset för att vara med, tävlade de båda parallellerna mot varandra. Den klass som lämnade in flest häften fick även ett specialpris: ett diplom och glass till hela klassen. I år var det klass 1A och klass 2B som tog hem det priset.

I 1A lämnade hela klassen in ett häfte! De har därmed fått, lite inofficiellt, utmärkelsen "Hjulsbroskolans mest läsande klass". Det bästa med Julboken är ändå att lärarna i ettan i flera fall såg en tydlig förbättring i elevernas läsning efter jullovet. Det vanliga är annars att läsförmågan går tillbaka vid en längre ledighet.

Resterande årskurser fick chansen att vara med i Jullovsbingo. Om man lyckades få ihop en eller flera bingorader var man med i utlottningen av en bok. En vinnare i varje klass utsågs. Bokrådet fick dra vinnarna på vår senaste träff. Ett 70-tal bingobrickor lämnades in.

Här nedan finns några bilder från när 1A fick sina böcker och glasstrutar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar