tisdag 6 oktober 2015

Bok- och biblioteksmässan

Med anledning av de e-böcker treorna skrev förra året och som publicerades på Skolarena, blev vi inbjudna av Axiell att medverka i ett seminarium som hölls i Molnet på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg i slutet av september.
Axiell var med och ordnade e-boksmässan som hölls på stadsbiblioteket i våras i samband med världsboksdagen, där flera av eleverna i klass 3a var med och presenterade sina e-böcker. Eftersom det blev en lyckad tillställning ville Axiell gärna att några elever kom till Göteborg för att prata om sina e-böcker i tjugo minuter under rubriken Elever och lärare som digitala producenter - digitala böcker. Vi tyckte att det lät spännande, eleverna också, det fanns ett stort intresse från deras sida. När läraren och jag planerade detta arbetsområde i början av förra höstterminen kunde vi knappast ana att vi skulle stå på bokmässan ett år senare och prata om vårt arbetsområde!
 
 
Två elever, numera i klass 4a och läraren, numera mentor för klass 1a, åkte ner till Göteborg på fredagen. Jag var redan på plats eftersom jag hade åkt ner med de andra fokusbibliotekarierna på torsdagen. På grund av tågfel i Alingsås blev deras tåg mycket försenat och de anlände till Svenska mässan tio minuter innan vi skulle gå på scenen.

Att det var stressigt innan märktes ingenting av när vi väl stod på scenen. Eleverna genomförde sin uppgift lugnt och självsäkert. En fin sammanfattning av vårt bidrag dök upp på internet några dagar senare, skriven av Ylva Pettersson, gymnasielärare från Skara: http://lrbloggar.se/ylva/larare-vilka-proffs/

En mycket rolig erfarenhet, både för oss vuxna och för eleverna!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar