tisdag 16 juni 2015

Bokveckan

I slutet av vårterminen anordnades den traditionella bokveckan här på Hjulsbroskolan.

På måndagen genomförde vi hela skolan läser. Alla elever och personal ägnade en avsatt tid till att läsa. Om man ville kunde man gå ut och sätta sig för att läsa, men eftersom vädret inte var så bra så var det inte så många som valde det.



Varje dag kunde eleverna leta ledtrådar på skolan för att lösa "dagens barnboksfigur". Vi hade satt upp fem stycken lappar med bilder på runt om på skolgården. Tillsammans bildade bilderna lösningen på den efterfrågade barnboksfiguren. Detta blev en mycket lyckad aktivitet!

Under veckan ritades det bokmärken och skrevs dikter. Varje dag sattes "dagens dikt" upp runt om på skolgården för att inspirera eleverna till att skriva egna dikter. Bokmärkestävlingen och dikttävlingen har blivit en tradition här på skolan. Här nedan kan man se ett urval av de bokmärken som sattes upp i biblioteket. Som vanligt tillverkades det väldigt fina bokmärken. Det var många som tyckte att det var svårt att välja vilket man skulle rösta på! De inlämnade dikterna lästes av en jury bestående av bokrådet och efter en omröstning valdes en vinnare på lågstadiet och en på mellanstadiet ut.



På fredagen var det dags för det årliga bokbytarbordet. Alla som ville fick ta med en eller flera böcker som de sedan fick byta till nya böcker. Ansvariga för bokbytarbordet var bokrådet. Dagen till ära hade de fått fina t-shirts med trycket "jag älskar böcker".



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar