tisdag 16 juni 2015

Boktips från klass 2b

Några elever i klass 2b skrev boktips under bokveckan. Här kommer några tips på läsvärda böcker:

Bildresultat för spöken och spionerJag har tänkt att ge en serie som boktips. Serien heter Kusinerna Karlsson. Den första boken heter Spöken och spioner. Den handlar om fyra kusiner som ska hälsa på sin moster Frida. Barnen heter Julia, Daniella (kallas för Humlan), Alex och George. När de är där börjar det hända konstiga saker där. Kusinerna försöker att lösa det. Jag gillar de här böckerna för de är både roliga och spännande.

Lill Kitty-böckerna
Kitty och hennes kompisar George och Bess har löst många mysterier. Några av de är: Den gömda dagboken, Muffinstjuven och Inga ledtrådar. George heter egentligen Georgia. Jag föredrar Lill Kitty-böcker om man gillar att läsa om mysterier.
Bildresultat för harry potter fången från azkabanHarry Potter och fången från Azkaban
Det handlar om en trollkarl som heter Harry Potter. Han går på en skola som heter Hogwarts. På sommaren bor han hos familjen Dursley. I familjen Dursley finns morbror Vernon, moster Petunia och deras son Dudley. Harry får veta att fången Sirius Black har rymt från Azkaban. Ska Harry lyckas komma oskadd till Hogwarts för att gå sitt tredje år där?

Harry Potter och Fenixorden
Harry är hos Dursley på sommaren och det tycker han inte är så roligt. När han är på Hogwarts, hans skola, eller i Kråkboet där Ron, hans kompis, bor har han det bra. När Harry går hem möter han Dudley och de går hem ihop men de möter dementorer från Azkaban. När han...
Vill ni veta mer får ni läsa själva. Varning: den är bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar