fredag 3 oktober 2014

Skrivarskola med Thomas Halling
För några veckor sedan besökte Thomas Halling oss för att ha skrivarskola med alla fyror. Klasserna hade tidigare träffat författaren, då han var den de fick träffa i samband med projektet Läsning pågår Linköping (alla 3:or i Linköpings kommun får besök av en författare).

Thomas var på skolan i två dagar. Eleverna träffade honom två gånger under dessa dagar. Under det På stranden skulle den första dikten heta och med hjälp av sina fem sinnena skulle eleverna skriva en dikt som beskrev vad de såg, vad de hörde och så vidare. Nästa dikt skulle heta På McDonalds. Ett par till liknande dikter producerades. Eleverna skrev fantastiskt fina dikter! Thomas gick runt och stöttade och pushade de elever som lätt körde fast.
första passet fick de testa att skriva dikter.


 
Under nästa pass var det dags att skriva en novell. Det första eleverna fick göra var att blunda och föreställa sig den otäckaste varelse de någonsin kunde. Sedan skulle de rita sin figur. Efter det var det dags att bestämma vad figuren hette, hur gammal den var, vad den åt med mera. Det enda de inte behövde bestämma var vart den skulle bo - figuren skulle bo i Hjulsbro. Exakt var i Hjulsbro var det upp till var och en att bestämma. Alla noveller fick samma inledning. Resten fick eleverna själva bestämma.

Både eleverna och lärarna var mycket nöjda med besöket. Jag kan varmt rekommendera att bjuda in Thomas för att skriva tillsammans med eleverna!

Det var många som ville ha Thomas autograf
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar