onsdag 30 maj 2012

Bokveckan del 2 - Bokmärkestävlingen

Bokmärkestävlingen är början till en tradition här på Hjulsbroskolan, då det är andra året i rad den anordnas. Bokrådet fick i uppgift att ta reda på vad skolans elever ville göra under bokveckan, och i de allra flesta klasser angav man bokmärkestävlingen som den aktivitet man allra helst ville skulle återkomma i år.

Tävlingen går ut på att alla som vill gör ett bokmärke på valfritt sätt (måla, rita, klippa ur bilder ur tidningar) men efter en given mall. Alla bokmärken säts upp i biblioteket och sen får alla elever rösta på det bokmärke de tycker är finast, dock inte på sitt eget. Man vinner inte något pris, men äran att ha fått sitt bokmärke framröstat som skolans bokmärke är en värdefull vinst. En vinnare i varje årskurs utses, och de bokmärken som vinner kopieras upp och finns att ta i biblioteket när man lånar en bok.

I år lämnades cirka 280 bidrag in till bokmärkestävlingen. Det märktes att många hade gått in för tävlingen ännu mer i år, nu när alla visste vad den innebar. Om det var svårt att välja förra året, så var det inget mot vad det var i år! Här nedan kan du beskåda en hel del av alla fina bidrag.<>  <> 
Det krävdes att man tittade länge och noga...

Svårt att välja...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar