tisdag 10 april 2012

Uppdatering från den senaste månaden...

Våren kom och gick igen, och när det kändes som om våren var på gång fick förskoleklassarna lyssna till Måns och Mari om våren. Innan läsningen fick de berätta om vad de själva gillar att göra på våren. Allt eleverna sa skrevs upp på tavlan, och sedan lästes boken för att se om Måns och Mari gjorde samma saker som eleverna. Riktigt samma saker var det ju inte, och eleverna fick fundera på varför det var så. De var duktiga och kom på att boken nog hade skrivits för länge sedan när man inte hade studsmattor och radiobilar.


Åka sparkcykel, klättra i träd, åka sparkcykel, fika på trappan, åka rullskridskor, spela bandy och fika på trappan var några av de saker som nämndes.

I andra gruppen gillade man bland annat att köra radiobil, hoppa studsmatta, läsa böcker ute, äta tårta och bygga saker.

Vid ett annat tillfälle, för att spara bibliotekariens röst som inte riktigt klarade av högläsning, fick eleverna i förskoleklassen hitta en bra bok i biblioteket och berätta om den för resten av gruppen. Det blev ett riktigt lyckat samtal kring böcker och inspirerade till många lån - eleverna ville låna de böcker som kompisarna hade pratat om.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar